سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چند نکته مهم برای استراتژی دوران طلایی نوروز برای جمع بندی کنکور

چگونه در نوروز مطالب رو مرور کنیم؟

 

 اولین ویژگی و مهمترین آن این میباشد که شما زمانیکه آزمون جامع میزنید مطالب قبلی را دوره میکنید و همین امر بسیار میتواند کمک کننده در دوره و مرور باشد. یعنی زمانیکه شما یک آزمون میزنید میتوانید با آن آزمون فصلی را ممکن است هفته ی گذشته مطالعه کرده بودید را دوره کنید و با آن در ارتباط باشید. و فراموشی را کاهش میدهد.

 

دومین ویژگی چک کردن خودمون در فواصل زمانی کوتاه میباشد. یعنی زمانیکه شما یک مطلبی را میخوانید با آزمون جامع میتوانید متوجه شوید که ایا این مطلب را به خوبی یاد گرفتید یا خیر؟

 

در صورتی که دیدی سه روز خوندی و بعد از سه روز آزمون جامع دادید و نتوانستید به سوال مربوط به آن فصل پاسخ بدید ، در صورتی که اون اشتباه مربوط به محاسبات و بی دقتی بود میتونی از اون فصل رد بشی و سراغ فصول بعدی برید ولی اگر نتوانستید سوال رو پاسخ بدی و دلیل آن مربوط به راه حل بود ، باید اون فصل رو دوباره مطالعه کنید.

 

تیپ 3: دانش آموزانی که قوی هستند

این دسته از داوطلبان کسانی هستند که پتانسیل تموم کردن مطالب رو دارا هستند و میتوانند حجم زیادی را مطالعه کنند پیشنهاد میکنم ، این دسته از داوطلبان خودشون رو به آزمون های آزمایشی محدود نکنند و بعد از زدن آزمون های دوره ای سه روزه از حود ، حجم های زیادی را مطالعه کنند و از روش جمع بندی هرمی استفاده کنند که در ادامه توضیح میدم.

 

در ارتباط با این داوطلبان پیشنهاد میشود که اینها تا حدودی در دوران نوروز تنوع درسی خودشون رو پایین بیارند و دروس را به صورت بقچه ای جمع بندی کنند . و حین انجام این جمع بندی به این نکته نیز توجه داشته باشند که حل تست ترکیبی از فصول مختلف نیز باید زده شود. یعنی زمانیکه قرار است یک زنجیره مطالعه بشه ، خودشون رو محدود به یک کتاب سال دوم نکنن و اگر مطالب اضافی در پایه های مختف وجود دارد آنها را نیز مطالعه کنند.

 

این دسته از داوطلبان با روش بازیابی اطلاعات میتوانند جمع بندی مناسبی را انجام دهند.

 

چند نکته مهم برای استراتژی دوران طلایی نوروز

در دوران نوروز قرار نیست همه دروس را کامل و مشابه هم بخوانید.

 

پیشرفت در درس‌های عمومی را یکی از اهداف مهم خود قرار دهید و حل تست‌های کتاب هایی مانند زرد عمومی را در برنامه‌ی روزانه‌تان داشته باشید و به مجموعه تست‌های سایر گروه‌های آزمایشی جواب بدهید.

 

برنامه‌ی انعطاف‌پذیری تنظیم کنید و از مطالعه‌ی فشرده و مداوم بپرهیزید و دوره‌های استراحت را در برنامه‌تان در نظر بگیرید تا همواره شاداب و پرانرژی باشید.

 

به خودتان تلقین کنید که موفق خواهید شد. وقتی تلاش‌ می‌کنید و در روزهایی که دیگران درس نمی‌خوانند یا کم‌تر مطالعه‌ می‌کنند، درس‌ می‌خوانید، دلیلی برای پیشرفت نکردن وجود ندارد.

 

تست‌های ارزشمند و ستاره دار و پرتکرار حل کنید.

 

مطالعه را از پایدار کردن نقاط قوت شروع کنید و به برطرف کردن بخشی از نقاط ضعف بسنده کنید. فراموش نکنید؛ هیچ نقطه‌ی ضعفی نمی‌تواند برای همیشه پایدار باشد ولی ثبات و پایداری نقطه‌ی قوت‌ می‌تواند دائمی و همیشگی باشد.

 

پرانرژی و باانگیزه در آزمون نوروز شرکت کنید و آموخته‌های‌تان را ارزیابی و جمع‌بندی کنید.

 

دوران طلایی نوروز را سکویی برای جهش و پیشرفت خودتان قرار دهید و به صورت متعادل در همه‌ی درس‌ها پیشرفت کنید.

 

یک اصل مهم برای دوران نوروز

برخی از دانش‌آموزان که در طول نیم‌سال اول درس نخوانده‌اند، برنامه‌ریزی فشرده‌ای برای خود می‌ریزند و انتظار دارند که کل کتاب‌ها را در طول ایام عید به طور دقیق بخوانند و چون نمی‌توانند به برنامه برسند در ابتدای راه، از خواندن سر باز زده و به طور کامل خواندن را کنار می‌گذارند و به دید و بازدیدهای خود می‌رسند.

 

ایام عید فقط برای مرور مطالب و تست زدن است نه خواندن عمقی درس‌ها .بهتر است  نقاط قوت خود را پیدا کنید و سعی کنید در این مباحث قوی قوی و مسلط شوید. باید قدرت مدیریت و انتخاب مباحث را داشته باشید.

 

اگر بخواهید همه‌ی مطالب را بخوانید، مطمئن باشید که هیچ چیز را نخواهید خواند.

 

با یک برنامه‌ریزی دقیق می‌توانید حجم زیادی از مباحث نیم‌سال اول را به طور دقیق بخوانید. استفاده از بسته نوروز مکتبستان را به همه عزیزان توصیه میکنم.


نحوه جمع بندی دانش آموزان در نوروز

جمع بندی دوران نوروز

 

اما اگر بخوایم وارد اصل ماجرا بشیم باید خدمتتون عرض کنم که دوران نوروز از نظر نحوه ی جمع بندی دانش آموزان متفاوت میباشد. به این صورت که دانش آموزانی که ضعیف و متوسط و قوی میباشند باید برنامه ای متفاوت دریافت کنند و به هیج عنوان برنامه ای جامع به این سه دسته از داوطلبان نمیشه داد. اما ما دانش آموزان را به سه دستاپه تقسیم میکنیم که در ادامه توضیح میدم.

 

تیپ 1 : دانش آموزان ضعیف

این دسته از داوطلبان کسانی هستند که ممکن هستش تا الان کار خاصی برای کنکور انجام ندادند. یا اینکه مطالبی را جسته گریخته مطالعه کردند ولی به نحو احسنت نبوده . این دسته باید به این موضوع توجه کنند که در دوران نوروز به فکر تمام کردن دروس نباشند.

 

این دسته از داوطلبان باید در دوران نوروز بر روی مطالبی که قبلأ خوانده اند تمرکز ویژه ای داشته باشند و این مطالبی که شاید مطالعه ی مناسبی را نداشتند را خوب و کامل بخوانند و بعد از مطالعه ی کامل این قسمت ها به سراغ قسمت های جدید بروند. اولویت آنها در دوران نوروز بر روی مطالب خوانده شده باشد.

 

نکته ای که این دسته از داوطلبان پیشنهاد میکنم رعایت کنند برای فصولی که کامل مطالعه کردند روش های صحیح دوره و مرور را به کار بگیرند و حتمأ فایل صوتی روش صحیح تست زنی را دانلود کنند.

 

تیپ 2 : دانش آموزان متوسط

این دسته از داوطلبان کسانی هستند که به هر دلیلی با برنامه های آزمون پیش رفتند ولی نتیجه ی مناسبی کسب نکردند. معمولأ زمانی که با این دسته از داوطلبان صحبت میکنیم همگی از یک مشکل مشترک ناراحت هستند و آن هم این هستش که میگویند آقای شکری من هر چقدر برای آزمون مطالعه میکنم ولی نتیجه ی خوبی کسب نمیکنم. زمانیکه بر روی جزئیات دقیق میشویم میبینیم که این افراد معمولأ در قسمت های مختلف دوره و مرور و یا روش صحیح تست زنی و یا مدیریت آزمون مشکل دارند. و همین امر باعث میشود که نتیجه ی لازم را نگیرند .

 

برای این افراد پیشنهاد میکنم قبل از شروع به مطالعه ی دقیق و اصولی برای دوران نوروز ، یک آزمون جامع از خودشون بگیرند . این آزمون جامع میتواند در تایم غیر استاندارد باشد و در این آزمون شما فقط قرار است سطح خودتون رو بسنجید.

 

پس از گرفتن آزمون ، و بدست آوردن درصد هایی ، جدولی را درست میکنیم که در آن سوالات صحیح ، سوالاتی که صحیح بوده ولی شک دار پاسخ دادید ، سوالاتی که به اشتباهی پاسخ دادید ، سوالاتی که قبلأ اون فصل رو مطالعه داشتید ولی نتونستید جواب بدید و در نهایت سوالاتی که اون فصل رو قبلأ مطالعه ای نداشتید مشخص میکنید. پس از انجام این کار ، شما به سراغ فصولی میروید که در آن شما سوالات را درست پاسخ دادید ولی شک دار بوده یا اینکه آن فصل را مطالعه کردید ولی نتوانستید اون سوال رو پاسخ بدید.در واقع ابتدا مطالب قبلی را تثبیت میکنیم و پس از آن به سراغ مطالب جدید میرویم.

 

بعد از انجام این مراحل ، به سراغ مطالع میروید و پس از مطالعه ی این فصول به مدت سه روز ، یک آزمون جامع دیگر میزنید.

 

آزمون های دوم به بعد ویژگی های خاصی دارد .